Honden op kemp Volnost na Horach.

Wij zijn zelf grote dierenvrienden en vinden dan ook dat onze gasten hun trouwe viervoeter(s) mogen meenemen. Wij hebben hier wel een aantal regels voor aangezien wij een veilige camping voor kinderen en onze pony’s willen blijven. Ook vindt men wat informatie in verband met de entingen van de hond tijdens uw vakantie in Tsjechië.

Honden dienen aangelijnd te zijn op het campingterrein. Dit spreekt waarschijnlijk voor zich.

Tevens is het verplicht om poepzakjes bij te hebben. Ontlast de hond zich op het campingterrein, ruim het dan even op. Wel zo prettig voor de medegasten.

Er is een speciale aangewezen plek voor het uitlaten en laten zwemmen van de honden op de camping. Hou het ook hier netjes. Loslopen mag hier, maar op eigen risico.

Wij zijn niet aansprakelijk voor ongevallen dus hou zelf de veiligheid in de gaten.

Het dorp staat bekend als het dorpje Grommen, bijna elk gezin heeft hier een of meerdere honden. Dit komt uit een leuke geschiedenis voort. Dit betekent tevens, dat de lokale bevolking dol is op honden. Zij mogen dus mee het restaurant in en, wat wij erg grappig vinden, meestal heeft de hond al eerder drinken dan wijzelf.

Er zijn voldoende wandelroutes en gebieden waar de honden lekker los kunnen lopen. Een prachtige omgeving om dus op vakantie te komen met uw hond(en).

Wij vragen wel een kleine vergoeding per nacht per hond. Aantal honden is niet vastgesteld. Heeft u er dus twee of meer? Of wilt u met een groep hondenliefhebbers komen, dit kan!

Algemene informatie honden in Tsjechië.

In Tsjechië gelden enkele regels wat betreft honden. Honden mogen in principe overal mee naartoe. Ook naar bijvoorbeeld een Zoo. Wel wordt er gevraagd de hond aangelijnd te houden.

In Tsjechië geldt de regel dat de honden geënt moeten zijn tegen Rabiës (hondsdolheid), de enting moet minimaal 3 weken voor vertrek gegeven zijn anders wordt deze niet geldig verklaard. Let erop dat u het inentingsboekje mee heeft!

In Tsjechië zitten redelijk veel teken. Zorg dus voor een goede bescherming voor uzelf en de hond.

In Tsjechë is het op sommige plaatsen verplicht dat de hond een muilkorf draagt, of dat men deze kan tonen. Toch is dit de laatste jaren sterk verminderd. Wijzelf hebben hem nog nooit moeten tonen en men ziet eigenlijk geen honden meer met een muilkorf lopen. Toch willen wij dit even vermelden.

Er zijn 2 dierenartsen op 3 km afstand, dus bij ziekte van de hond kunt u bij ons terecht om naar de veearts te gaan.