Over ons

Het ontstaan van Kemp Volnost na Horach.

Als jong kind ging Steffie al met haar ouders en broer naar Tsjechië, op vakantie. Vanaf de eerste keer was ze verliefd op de natuur en de cultuur. Groot was dan ook de droom die haar ouders hadden om ooit in Tsjechië te gaan wonen. In die tijden hoorde Tsjechië echter niet bij de EU en was het niet zo simpel om een emigratie te plannen.

Jaren later, toen ze zelf getrouwd was met Kenny en hun eerste kind Luca werd geboren, gingen ze nog eens als vanoud naar Tsjechië. Samen met de broer en zijn vriendin en Steffie haar ouders. Ook Kenny’s hart was direct verkocht aan het prachtige land. Langzaam aan begonnen we samen te dromen, maar door omstandigheden werd het geen werkelijkheid.
Tot 2013. Steffie haar moeder werd ernstig ziek en eind 2013 overleed ze. Zonder ooit hun droom waar te kunnen maken. Ze had echter een duidelijke boodschap voor haar: “Ga je droom achterna.” Dit was het punt waarop de beslissing werd genomen, hoe dan ook, wij zouden samen met ons gezin dat ondertussen uit vijf kinderen, een hond en een pony bestond, emigreren naar Tsjechië. Samen met haar vader.
Na een aantal vakanties, reizen, veel informatie vragen, vonden wij ons droomhuis in Vrčeň (bij Nepomuk) waar onze droom begon. Een boerderij, met paardenstallen en weides zorgden voor mogelijkheden. Ondertussen verblijft ook het speciale pony ras, de Hucul, op de boerderij en staat er in de toekomst gepland nog Hucul pony’s toe te voegen aan de kudde voor rondritten door de prachtige natuur rondom het dorp.
volnostnahorachtterrein
volnostnahorachtentuitzicht
Volnostnahorachkampvuur
Volnostnahorachlunabelleruby

Volnost na Horach

Samen met ons gezin besloten wij

dat dit de vakantieplek moest zijn waar mensen zich welkom kunnen voelen, kunnen genieten van de natuur, de herten in de weide, het kabbelende water, de grazende pony’s en, de ontzettend cultureel gevulde omgeving van Plzen-Jih. Volgens onze zoon Djamai kon de camping maar een naam krijgen: Volnost na Horach, wat vrijheid in de bergen betekent.

Want dat voelen wij, vrijheid, samenhorigheid en vooral eruit halen wat erin zit. Een droom najagen of dromen laten binnenstromen. Plezier, ontspanning en vrijheid.

Wij hopen al onze gasten dan ook dit gevoel te kunnen meegeven, in eenvoud maar vol van plezier.

Kenny, Steffie, Luca, Ruby, Djamai, Xyno en Jade
Opa Cor
De pony’s: Lunabelle en Betty
en Jack Russell Bikkel

 

Heten jullie dan ook allemaal van harte welkom!